În cadrul workshop-ului vom explora dinamica urbană folosind perspectivele diferite oferite de planificarea urbană, psihologia socială și psihologia comunității. Cea mai mare parte a workshop-ului constă în rularea unei simulări care scoate în evidență procesele decizionale implicate în planificarea și dezvoltarea urbană și un joc care pune în discuție integrarea diferențelor inter individuale. Acestea vor constitui baza pentru discuții și în același timp, îi vor ajuta pe participanți să înțeleagă modalitatea în care simulările pot fi utilizate în acest domeniu. Workshop-ul își propune să faciliteze identificarea actorilor principali implicați în procesul de dezvoltare a unei comunități și să ajute la înțelegerea interacțiunilor lor și a impactului pe care aceste interacțiuni îl au asupra comunicării și formării unei memorii colective a comunității dezvoltate.
Acest workshop este destinat tuturor celor interesați de dezvoltarea unei comunități. Folosim aici intenționat termenul de ”comunitate” și nu cel de ”oraș” sau ”zonă urbană”, deoarece – deși ne aflăm printre arhitecți – munca lor nu se limitează niciodată la a face design-ul unui spațiu sau la a construi o clădire. In spatele acestor acțiuni se află întotdeauna oamenii care vor ocupa spațiul, care vor locui în clădire. Din acest motiv, în cadrul workshop-ului de față abordăm dezvoltarea comunității dintr-o perspectivă participativă, în care accentul este pe oameni. Jocurile și simulările s-au dovedit a fi un instrument util în planificarea urbană deoarece oferă un mediu sigur în care toate părțile implicate pot învăța să interacționeze și să lucreze împreună. Componenta de joc face ca experiența în sine să fie una relaxantă și plăcută și permite testarea mai multor cursuri de acțiune, fără implicații financiare sau costuri de altă natură.
Pentru înscriere: https://
sustinut de prof.Paola Rizzi, DICEEA University of L’Aquila, dr.psiholog Cătălina Oțoiu, Facultatea de Psihologie și Stiinte ale Educatiei, psiholog George Oțoiu, Aphorme, Micaela Mercuri, University of L’Aquila
0 comments on “BATRA 2017 – Workshop Gaming Simulation” Add yours →