Comunicate de presa

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Premiile Bienalei de Arhitectură Transilvania- BATRA 2017, la extreme: între viziuni extraordinare și prezentări lacunare, între diversitate prea mare și lipsă de opțiuni

Piața Unirii – latura de Vest, singurul proiect din regiune înscris la ”Arhitectura Spațiului Public”

Bienala de Arhitectură Transilvania-BATRA 2017, care a avut loc la Cluj-Napoca în perioada 7 – 15 octombrie 2017, și-a desemnat aseară câștigătorii. Juriul, format din 5 specialiști de talie internațională (Borislav Ignatov – președinte, Georgeta Gabrea, Oana Simionescu, Pedro Ravara și Francesco Fresa) a avut de ales dintr-un total de 67 panouri la cele 8 secțiuni propuse.

Mai multe detalii, in comunicat

CP Premii Bienala Arhitectura


BATRA2017: Dezbateri și consultări ale comunității pe teme de calitate a vieții și intervenții inteligente în spațiul public

”Ar fi cazul să privim spre sate ca la o alternativă serioasă pentru orașe. Să generăm calitate a vieții în mediul rural!”. Este abordarea de la care pornesc premisele conferinței ”Rural, între rușine și administrație”, care va avea loc joi, 12 oct, de la ora 16.0, în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA) 2017.

Preocuparea arhitecților din spatele BATRA pentru felul în care se construiește în mediul rural nu este o noutate. ”În 2015 i-am dedicat o secțiune în cadrul concursului Bienalei, dar am renunțat anul acesta, pentru că am considerat că e mai bine ca mai întâi să formăm o cultură în acest sens, de aici și necesitatea acestei conferințe”, a declarat, în conferința de presă organizată astăzi, arh. Daniela Maier, vicepreședintele Ordinului Arhitecților din România Filiala Transilvania- OART și președinte BATRA.

Mai multe detalii, in comunicat